Barolo "Grimaldi"
Popis
Toto víno pochází z vinic San Biagio, které leží asi dva kilometry severovýchodně od La Morra. Zdejší vinice vynikají vápenito-slínovitými půdami z geologické epochy zvané Torton. Tento terroire lze asi nejvíce přirovnat k půdám v oblasti Barbaresco. O Barolech se obecně říká, že se mají, díky své robustnosti, dekantovat několik hodin před podáváním a ani toto Barolo není výjimkou. Tmavá hluboká barva s kouřovým komplexním aroma. I přes svou robustnost je jemné a skvěle pojí ovocnost a tóny fialky, růže a koření. Nutné dekantovat alespoň čtyři hodiny před pitím.
Vhodné k hovězímu, zvěřině a zrajícím sýrům
Nebbiolo 100%
18° C
Dvacet pět let i více
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.